"نگهداری و ذخیره موادغذایی، رمز و راز آن در گذر زمان- (۲) ترشیجات لذیذ خانگی "
کلئوپاترا با نام بردن از ترشیها قسم میخورد، همچنین جولیوس سزار و ناپلئون بناپارت. گفته میشود ملکه زیبای مصر در رژیم غذایی خود همیشه از ترشیها استفاده میکرده. و پادشاهان رومی به سربازان خود ترشی میدادند چرا که باور داشتند باعث تقویت آنها میشود.
این بدان معناست که از دور زمانها، سنت ترشی درست کردن برقرار بوده و مختص نسل ما نیست. داستان ترشیجات از ۴۰۰۰ سال پیش و وقتی شروع شد که ساکنان اطراف بینالنهرین برای ذخیره طولانیتر مواد غذایی آنرا در ترکیبی از اسید و آب شور نگهداری میکردند. از آن زمان تا به امروز درست کردن ترشیجات رسم پایپاری در بسیاری از کشورها شده است.
شوید که یکی از سبزیهای اصلی در تهیه ترشی است در سال ۹۰۰ قبل از میلاد به اروپا آورده شد. در سالهای ۱۴۹۴ که به سالهای اکتشاف معروف است و سفرهای بین قاره ای انجام میشد دریانوردان از بیماری بسیار خطرناک و شایع اسکوربوت رنج می بردند که دلیل آن کمنود ویتامین ث بود. در سفرنامههای خود کریستوفر کلمبوس مرتب به ترشیجات اشاره کرده و حتی نوشته که در هنگام سفر در هاییتی خیار پرورش میداده که در بازگشت اقدام به تهیه ترشی کند.
حتی در جنگ جهانی دوم بیشتر محصولات کارخانجات ترشی سازی راهی استفاده سربازان در جنگ میشد. چرا که ماندگاری بالایی داشتند و ویتامینهای لازم بدن سربازان را تامین میکردند.
استفاده از ترشی در کنار غذا باعث هضم بهتر غذا می شود و سوخت و ساز بدن را بالا می برد و هم اینکه ما بیشتر از غذا خوردن لذت می بریم و پزشکان نیز توصیه کرده اند در کنار غذاهای گوشتی مخصوصا گوشت حیوانی از ترشیجات مختلف استفاده کنید چون برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بسیار مؤثر است.
طرز تهیه چند ترشی پرطرفدار
ترشیهای عجیب و غریبی که شاید تا بحال امتحان نکرده باشید
ترفندهای تهیه ترشیهای خانگی
- مقدار سرکه باید کافی باشد تا جاییکه بخوبی روی مواد را بگیرد و اجازه ورود هوا و خراب شدن مواد را ندهد. بر ا اینکه ترشی شما کپک نزند بهتر از سرکه خالص و مرغوب استفاده کنید و آنرا قبل از استفاده بجوشانید و سرد کنید. بهترین سر که ها برای تهیه ترشی سرکه سیب و انگور است.
- حتما از ادویهها و طعم د هنده ها مثل فلفل قرمز، فلفل سبز، سیاه دانه، شوید خشک، زیره،برگ آلبالو و برگ مو، تخم گشنیز استفاده کنید. استفاده از گلپر به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی آن بسیار در جلوگیری از کپک زدن ترشی مؤثر است.
- سبزی ترشی باید سبزیهای معطر و ترجیحا تازه باشد مثل (نعناع، گشنیز، جعفری، شوید، ریحان، مرزه و ترخان)
- انتخاب ظرف مناسب در تهیه ترشی بسیار مهم است(ظرف پلاستیکی ممنوع است و باید از ظروف بلوری، سفالی یا چوبی استفاده کنید)
- استفاده از ظروف شیشه ای تیره برای اینکه عطر و طعم ترشی را در گذر زمان تغییر نمی دهد بسیار توصیه می شود.
- ترشی باید در محیط خنک نگهداری کنید تا آماده شود.
- ریختن مقدار کمی روغن مایع و روغن زیتون روی ترشی از کپک زدن آن جلوگیری میکند.
- هیچگاه قاشق خیس را درون ظرف ترشی نکنید چون باعث کپک زدن ترشی می شود.
شما برای خوشمزهتر شدن و ماندگاری بیشتر ترشی چه ترفند هایی بلدید. با انتشار در بخش ترفندها به💡 دیگران یاد بدید. 💡