به شروع ماه مبارک رمضان زمان زیادی باقی نمونده، با وجود اینکه ماه رمضان ماه پربرکت و مبارکی است اما بسیاری دغدغه اینو دارن که چه غذاهایی بخورن و چه روشی رو در خورد و خوراک ماه رمضان رعایت کنن تا دچار گرسنگی، تشنگی و یا بیماری نشن. تغذیه در ماه رمضان اصول خاصی داره که با رعایت کردن آنها میتونید بدون هیچ ترسی به استقبال آن بروید.
در این مقاله می خوانید:
۱- آیا روزه گرفتن مضر است؟
۲- مزایای روزه گرفتن
۳- اصول تعذیه در ماه مبارک
۴- در ماه مبارک رمضان چه غذاهایی بخوریم؟
۱- آیا روزه گرفتن مضر است؟
در این که بدن در طول روزهای رمضان برای مدت طولانی بدون مایعات و غذا میماند شکی نیست و حتما عوراض مختلفی ممکن است برای بدن پیش بیاید. اما مهمترین اتفاقی که برای بدن میافته اینه که بدن برای تامین گلوکز لازم و تبدیل آن به انرژی دچار اختلال میشه. زمانیکه میزان گلوگزی که از کربوهیدراتها بدست میاد به پایان میرسه بدن انرژی لازم را از چربیهای ذخیره شده تامین میکنه. مسلما در این ماه خوردن کربوهیدراتها بصورت متعادل و آب بسیار اهمیت دارد.
۲- مزایای روزه گرفتن
روزه گرفتن فواید بسیار زیاد و باور نکردنی برای بدن دارد که عبارتند از:
- کمک به کاهش وزن . امروز با استفاده از رژیمهای غذایی مانند رژیم اینترمیتن برای کاهش وزن بهره میگیرند
- سلامت قلب
- تقویت مغز
- تقویت سیستم ایمنی
- حفظ قدرت عضلانی بدن
- کاهش سطح چربی خون
- کاهش خطر آلزایمر و پارکنیسون
- افزایش سوخت و ساز بدن و …
۳- اصول تعذیه در ماه مبارک
وعدههای خود را با سوپ آغاز کنید
از آنجا که در ماه رمضان معده برای مدت طولانی خالی است حتما با یک غذای ساده و سبک که حاوی سبزیجات تازه و سرشار از مواد مغذی برای بدن است افطار کنید. خوردن غذای سنگین و پرچرب بعد از ساعتهای طولانی توصیه نمیشود. حتما غذاهای سنگینتر از بعد از یکی دو ساعت از زمان افطار میل کنید
پروتئین و کلسیم را در وعده غذای خود قرار دهید
برای افزایش انرژی میان وعدههای سالم میل کنید
با خوردن میان وعده سالم انرژی و مواد مغذی سالم را برای بدن فراهم کنید
فیبرها را در رژیم غذایی روزانه بگنجانید
با تغییر در سیستم غذایی روزه به دلیل روزه گرفتن ممکن است اختلالات گوارشی برای شما بوجود آید که بهتر است با خوردن میوه و سبزیجات و نان سبوس دار از بوجود آمدن این مشکل در ماه رمضان جلوگیری کنید.
وعده سحری را حذف نکنید
خوردن سحری مناسب به شما کمک میکنه که در طول ساعات بدون غذا و مایعات، انرژی و تحمل بیشتری داشته باشید. سعی کنید وعده سحری را مثل صبحانه انتخاب کنید و به جای خوردن غذاهای سنگین از غذاهای مقوی و مغذی استفاده کنید.
با آرزوی قبولی طاعات همه شما عزیزان در این ماه مبارک🌙📿🤲
برگرفته از توصیههای دکتر کرمانی